Deelnemers

Myrthe Helder

Myrthe werd al op zevenjarige leeftijd aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de volgende twintig jaar studeerde zij aan de conservatoria van Den Haag, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en de Universität für Musik und darstellende Kunst, Wien. In Nederland sloot zij haar studie af met een 9,5 in Wenen met Auszeichnung en de hoogste onderscheiding. Naast haar studie volgde zij masterclasses bij: Leonidas Kavakos, Maxim Vengerov, het Amadeus Quartet, het Alban Berg Quartet, het Guarneri Quartet en het Fine Arts Quartet. Zij won verscheidene prijzen waaronder de Prix d'Harmonie, het Charles Hennen Concours en The Canetti International Violin Competition. 

Zij speelde recitals en kamermuziekconcerten door heel Europa en de Verenigde Staten in zalen zoals De Doelen, Het Concertgebouw, de Wiener Musikverein en Carnegie Hall. Als solist speelde zij met verschillende orkesten in Europa onder meer de Schotse Fantasie van Bruch en het 2de concert van Prokofiev. 

Myrthe is artistiek leider van Club Classique, bekend van vele optredens bij Podium Witteman en als huisensemble van de Hart & Ziel-week op NPO2. Club Classique kun je overal tegenkomen, van het Concertgebouw in Amsterdam tot het festival Down The Rabbit Hole.


Zij bespeelt een Matteo Goffriller, Venetië 1699. Haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.