Ensemble

Camerata RCO

Camerata RCO is een uniek ensemble, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Het plezier dat wij beleven aan het samenspelen in het orkest zetten wij voort door het samenspelen in kleine bezetting.

Het repertoire is anders dan het orkestrepertoire; kamermuziek is persoonlijker en intiemer. Het is verfrissend om collega's beter te leren kennen door onze gezamenlijke inzet voor Camerata RCO. Wij bepalen zelf het repertoire, de bezetting van het ensemble en waar wij optreden.

Met Camerata RCO willen we in direct contact staan met het publiek. Dat inspireert ons en geeft ons veel energie.

Camerata RCO geeft veel concerten in binnen- en buitenland. Het ensemble is in-residence in een festival in Levanto, Italië. Daarbij heeft Camerata RCO een eigen serie in de Oude Kerk in Spaarndam, het Energiehuis, Kunstmin, in Dordrecht, MCO in Hilversum en VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. Recent hebben wij opgetreden in o.a. Tokyo, New York, Seoul, Minsk, Madrid, Los Angeles en Rome. Met als hoogtepunten een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw tijdens de Robeco Summernights samen met Alexei Ogrintchouk en een tournee langs Franse zomerfestivals met een bewerking van Mahler's vierde symfonie olv Lucas Macìas Navarro.

Camerata RCO heeft opnames gemaakt voor radio en tv en heeft al meerdere CD's uitgebracht (Corelli, Mozart, Mendelssohn, Ravel) onder het label Gutman Records. In september 2014 nam Camerata RCO een CD op van Mahler's negende symfonie in een bewerking voor ensemble door Klaus Simon onder leiding van Gustavo Gimeno. Meer recent kwam er een Mozart CD uit die tot stand is gebracht met behulp van de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouworkest.

www.camerata-rco.com/