Ensemble

De Dutch Concert Big Band is de jongste professionele big band van Nederland. De band is opgericht door drummer Kevin van den Elzen in 2013.

Het doel van deze band is om een nieuwe impuls aan de Nederlandse big band scene te geven, vanwege de rijke en lange geschiedenis die Nederland heeft op het gebied van big bands en radio ensembles. Daarnaast richt de big band zich op modern en fris repertoire van zowel bandleden als componisten uit binnen- en buitenland 

In het korte bestaan heeft de big band een behoorlijke nationale reputatie opgebouwd. De big band heeft gespeeld met o.a. Paquito D’Rivera, Yuri Honing, Ack van Rooyen, Shirma Rouse, Theo Loevendie, Edsilia Rombley e.a. De big band heeft een vaste samenwerking met zangeres Trijntje Oosterhuis en heeft een aantal concerten gegeven met het repertoire van saxofonist Jasper Blom.

De big band heeft op meerdere festivals en grote podia gespeeld zoals: Jazz in Duketown, Amsterdam Jazz Festival, Laren Jazz Festival, Grachtenfestival, Bimhuis, Tivoli Vredenburg, De Doelen en meer.

De big band is ook als feature uitvoerig aan bod gekomen in het tv programma Vrije Geluiden waar het rijke repertoire van de Nederlandse big bands onder de loep werd genomen.

Het nieuwste project is het LA Project. Dit repertoire draait volledig om stukken van big band componisten uit Los Angeles. Drummer Kevin van den Elzen woont sinds 2015 in LA en heeft daar een behoorlijk repertoire verzameld van componisten uit LA. Deze stukken worden bijna nooit in Nederland gespeeld, dus de DCBB zal deze stukken met solisten uit de band ten gehore brengen.

Volledige line-up:

Saxen: Jasper van Damme, Donald Simoen, Bernard van Rossum, Joao Driessen en Jessie Brevé.

Trombones: Jos van den Heuvel, Peter Keijsers, Matthias Konrad en Bart van Gorp

Trompetten: Ywo Lamonaca, Florian Sperzel, Coos Zwagerman, Gidon Nunez Vaz en Jan-Willem te Kiefte.

Piano: Koen Schalkwijk

Gitaar: Durk Hijma

Bas: Tobias Nijboer

Drums: Kevin van den Elzen

www.youtube.com/watch?v=-AlGH8c1mQ8

Concerten in 2014 tot en met 2018 van Dutch Concert Big Band