|| false)

Ensemble

Jungle by Night

Jungle by Night ontstond in 2009 nadat drummer Sonny Groeneveld een concert zag van de Amerikaanse formatie Budos Band. Via een jamsessie zijn de bandleden bijeen gekomen. Jungle by Night debuteerde in 2010 en speelde o.a. op buurtfestivals, maar stond ook in het voorprogramma van Mayer Hawthorne en The Roots ft. John Legend, de Ethiopische jazzmuzikant Mulatu Astatke en het Orchestre Poly Rythmo de Cotonou uit Benin. In december 2010 speelde Jungle by Night in Parijs waar de band door de voormalige begeleidingsmuzikanten van Fela Kuti, grondlegger van de afrobeat, werd onthaald als "de toekomst van de afrobeat".

In 2011 werd een titelloze EP opgenomen met als bonustrack een nieuwe versie van de debuutsingle E.T.. De titelloze EP verscheen op het Kindred Spirits-label en werd in april gepresenteerd in de Melkweg. Na een uitgebreide festivaltournee organiseerde de band in oktober een zogenaamde "Felabration", een eerbetoon aan Fela Kuti, waaraan ook andere afrobeatbands deelnamen. In een uitverkocht Paradiso in Amsterdam had Jungle by Night ook Seun Kuti uitgenodigd. Deze zoon van Fela Kuti was goed te spreken over de band.

In 2012 bracht Jungle by Night het album Hidden uit; de zomertournee bracht de band o.a. naar de internationale festivals Istanbul Jazz en Sziget. In oktober vond de tweede editie van Felabration plaats.

Op 20 april 2013 verscheen de vinyl-single Brass Sabbath die met de Amerikaanse dj/producer Gaslamp Killer is opgenomen. De single bestaat uit covers; Black Sabbath' s Electric Funeral en een medley van High Times en The Specials' Ghost Town . Eind mei werd bekendgemaakt dat de derde editie van Felabration een mini-tournee zal worden met concerten in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

junglebynight.com/
 

Concerts in 2013 of Jungle by Night