Ensemble

Rafael is afkomstig uit Brazilië en is de bandleider van Rafael Pereira Lima Trio. Samen met de invloeden van de Samba, Jazz en Bossa-Nova zal hij zorgen voor een zomers gevoel.

Het trio bestaat uit Rafael, Paulinho Paes en Pedro Ivo Ferreira. Rafael is een samba/jazzsaxofonist gespecialiseerd in Choro. Hij heeft in 2016 zijn Master afgerond in Jazz aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast heeft hij met verschillende artiesten samen gespeeld in Europa en in Brazilië met o.a. Hermeto Pascoal. Op dit moment woont Rafael in Rotterdam en is hij werkzaam als docent bij de EPM Choro School. In de jaren 2010-2012 speelde hij in het XLJazz orkest onder leiding van componist, arrangeur, dirigent en solist Martin Fondse.  

Geboren in Juiz de Fora (Brazilië) ging Pedro op zoek naar de basgitaar op vijftienjarige leeftijd. Op 21-jarige leeftijd verhuisde hij naar Sao Paulo om zijn eerste album op te nemen en te componeren met het kwartet "In Bloco". In 2012 werd hij tot het conservatorium van Parijs toegelaten. Ook heeft Pedro al samengewerkt met Nefertiti, Anissa Bensalah en Alexandre Gismonti.

Rafael is geboren in Porto Alegre, in het zuiden van Brazilië. Hij begon als kerkmuzikant op tienjarige leeftijd. Vervolgens is hij op zestienjarige leeftijd verhuisd naar Verenigde Staten waar hij o.a. heeft gespeeld met MCC Jazz Big Band in the Far Away Places Jazz Combo en in de MCC's Improv Band. Toen hij 24 jaar was heeft hij zijn bachelor behaald in klassieke muziek voor saxofoon aan het Instituut voor de Kunsten UFRGS Brazil. Ook heeft hij twee jaar als docent saxofoon en improvisatie gewerkt bij de Federale Universiteit van Brazilië.

 


Concerten in 2019 van Rafael Pereira Lima Trio