Ensemble

Het Ricciotti Ensemble is een straatsymfonieorkest bestaande uit veertig jonge, geestdriftige musici. Het merendeel van de leden is student aan een Nederlands of buitenlands conservatorium; een aantal is vergevorderd amateur. Het Ricciotti heeft zich bij de oprichting in 1970 ten doel gesteld om symfonische muziek te brengen op plekken waar deze normaal gesproken niet klinkt. Kunst de straat op! Het ensemble speelt symfonische muziek voor mensen die er normaliter niet mee in aanraking komen. Het gezelschap staat onder leiding van dirigent en artistiek leider Gijs Kramers (1974). Als altviolist is Kramers momenteel ook werkzaam in het Philharmonia Orchestra te Londen en maakt hij deel uit van het Ruysdael Kwartet.

Het Ricciotti heeft een unieke positie binnen de Nederlandse en internationale muziekwereld. Geen orkest ter wereld is in staat zo'n diverse gemeenschap te bereiken en te boeien als het Ricciotti. Door zijn verregaande specialisatie in publieksbenadering maakt het contact met alle lagen van de bevolking, met mensen van iedere etniciteit, opleiding en leeftijd. Ricciotti speelt overal en voor iedereen! 

Het repertoire van het Ricciotti Ensemble is zeer divers. Van klassiek, variërend van vroegrenaissance tot 21ste-eeuws, tot stijlen als jazz, pop en wereldmuziek. 

www.ricciotti.nl