Ensemble

SHAMIS x LYMA x REBIERE

Na elkaar te hebben ontmoet in het Amsterdamse nachtleven, voelden Shamis, Rebiere en LYMA's een connectie door een wederzijdse passie voor 'music from the soul'. Een avond in Birdhouse Studios in Haarlem leidde tot verschillende gezamenlijke releases en liveshows. Verwacht een hybrid set met live vocals, synths gedrenkt in nu-soul, r&b en broken beats.


Over LYMA (Tjerk Lammers):
De Amsterdamse artiest, producer en songwriter LYMA staat in de belangstelling sinds zijn debuut in 2019. Met 'In Between Shifts' presenteerde LYMA zijn smaak voor ritmes en melodieën die resoneren door zijn originaliteit en brede klankpalet. Vanaf het begin van zijn carrière was het vrij duidelijk dat zijn geluid ergens tussen soul, hiphop, elektronische muziek & meer zit, maar daar nooit helemaal in past. Zijn gevarieerde oeuvre doet soms denken aan artiesten als Steve Spacek, Taylor McFerrin of Jordan Rakei. Niet omdat hij op hen lijkt, maar omdat hij zijn eigen soort elektronische soul ontwikkelde, net als zij.


Shamis (Misha van de Winkel):
Shamis is een DJ, producer en songwriter uit Nederland. Zijn muzikale avontuur begon op jonge leeftijd met touren en produceren met de grote Nederlandse hiphopartiesten van zijn generatie. Met dj-sets door het hele land kwam Misha in aanraking met jazz, soul, funk, broken beat, house en afrobeat, waardoor hij zijn liefde voor muziek verder vormgaf en verdiepte.
In de 15 jaar die volgden heeft Misha wereldwijd shows gespeeld en veel muziek uitgebracht, veelal onder de naam PCM/Pitch Controller Mitch. Zijn portfolio breidde zich uit door het produceren en schrijven van liedjes voor artiesten als Pete Philly, Eva Lazarus, Rilan & The Bombardiers, Kyteman en JU-LIA. In 2020 begon Misha aan een nieuw avontuur; het delen van zijn verhalen, melodieën en energie onder een nieuwe naam, Shamis, wat helder/zonovergoten betekent.


Over Rebiere (Lucas van Ee):
Rebiere (Lucas van Ee) is een producer/multi-instrumentalist en songwriter. Hij begon op jonge leeftijd met saxofoon spelen, gevolgd door ukelele, gitaar, piano, basgitaar en drums. Hij brengt een breed scala aan smaken naar zijn producties en vindt altijd de juiste mix tussen ruimte en helderheid. Als saxofonist speelde Rebiere voor bands als Michelle David & the Gospel Sessions, Jungle By Night, My Baby en Gallowstreet.


Over INI-beweging:
Tien jaar geleden begon INI Movement een prachtige reis om positiviteit te verspreiden door middel van kunst en muziek. Sindsdien heeft het label meer dan 50 releases uitgebracht door meer dan 50 artiesten van over de hele wereld. Van hiphop en R&B tot African Bass en house, zolang het muziek uit de ziel is, kan het een thuis vinden bij INI Movement.

                 

Concerten in 2021 van SHAMIS x LYMA x REBIERE