Bethaniënklooster

Barndesteeg 6 b 1012 BV Amsterdam

In het hart van Amsterdam, nabij de Nieuwmarkt, vindt u Het Bethaniënklooster.
Het Bethaniënklooster is een toonaangevend podium voor kamermuziek en een smaakvolle locatie voor bruiloften, diners, lezingen, symposia en privé concerten.

Aanvankelijk was het klooster, dat uit 1462 stamt, bestemd voor vrouwen die boete wilden doen voor een losbandig leven, maar al snel waren het "aanzienlijke dames" in plaats van "bekeerde susteren" die in het klooster intraden. In de eeuwen erna heeft het klooster diverse bestemmingen gekend, van katholiek kerkgenootschap tot aan timmerfabriek en kunstenaarsvereniging.

Na de restauratie in 1989 is er een unieke concertzaal ontstaan die plaats biedt aan ca. 125 bezoekers. De concertzaal, met haar bijzondere ambiance en prachtige akoestiek is inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende kamermuziekpodia van ons land. Daarnaast wordt de zaal verhuurd voor vele uiteenlopende doeleinden, van cd-opnamen en lezingen tot bruiloften en recepties. Kaarten voor concerten zijn te koop via onze website.

Het daaronder gelegen overwelfde souterrain is nog het meest in historische staat gebleven. Deze prachtige kelder is ook in gebruik voor zeer uiteenlopende evenementen. In de zomer van 2012 heeft Het Bethaniënklooster hier de Bethany's Jazz Club geopend, met iedere dinsdag- en donderdagavond verrassende jazz concerten.

www.bethanienklooster.nl