Café Belcampo

Belcampo is het leescafé van OBA De Hallen, de vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in de oude tramremise De Hallen Amsterdam. Het café is genoemd naar de beroemde Nederlandse schrijver die voor een periode in Amsterdam Oud-West woonde. De Café Belcampo ruimtes zijn de café en entresol, en de Belcampo Loft.

Belcampo is ruim, licht en is open voor zowel bibliotheekbezoekers als andere bezoekers. De kranten en collectie tijdschriften van de bibliotheek hebben een plek gekregen in café Belcampo en zijn daarmee ook buiten openingstijden van de bibliotheek toegankelijk voor iedereen. Belcampo biedt daarom een ideale een rustig omgeving om te studeren, vergaderen of om te werken.
Het menu biedt basic en meer luxe broodjes, plus salades, soepen, zoetwaren en kwaliteitskoffie van Lot Sixty-one Coffee Roasters. Belcampo is, net zoals de bibliotheek, toegankelijk en betaalbaar voor een zeer breed publiek.

Belcampo organiseert, vaak in samenwerking met de bibliotheek, literaire en culturele activiteiten, onder anderen lezingen en boekpresentaties. Deze vinden overdag en ’s avonds plaats in de prachtige entresol en soms in de Belcampo Loft.

Bereikbaarheid:
Hannie Dankbaarpassage 10
1053 RT Amsterdam
020 3032886

Route
Café Belcampo in De Hallen Amsterdam bevindt zich in West, vlak bij het centrum, tussen de Kinkerstraat, het Bellamyplein, de Tollensstraat en de Ten Katemarkt.

Bereikbaar per OV:
Tramlijn 7 vanaf Leidseplein; tramlijn 17 vanaf Centraal Station. Trams stoppen op halte Bilderdijkstraat, Kinkerstraat, Ten Katemarkt.

Auto:
Onder De Hallen Amsterdam is een parkeergarage. De ingang van de parkeergarage bevindt zich aan het Bellamyplein. Dit adres voert u in op uw gps-systeem. Parkeren kost 3 euro per uur met een maximum van 27 euro per 24 uur. Let op: parkeerkosten kunt u bij de automaat alleen per pin of credit card voldoen. Contant betalen is NIET mogelijk.

www.cafebelcampo.nl