Hotel Sofitel Legend The Grand

Oudezijds Voorburgwal 197 1012 EX Amsterdam

De geschiedenis van Amsterdam weerspiegelt zich op unieke wijze in het verleden van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In de 15e eeuw was de locatie van The Grand als klooster in gebruik en in de 16e eeuw als ‘Logement voor Princen en Groote Heeren’. Tijdens de Gouden Eeuw diende het grotendeels als hoofdkwartier voor de Admiraliteit. Vervolgens was het honderdtachtig jaar in gebruik als stadhuis. Na een grootscheepse restauratie en verbouwing is deze historische landmark van Amsterdam sinds 1992 als vijfsterrenhotel in gebruik en verblijven er wederom tal van nationale en internationale hoogwaardigheidsbekleders en beroemdheden.

In het verleden lag de nadruk op bestuurlijke en politieke kopstukken als Willem van Oranje, Maria de Medici en burgemeesters als Van Thijn en Polak. Tegenwoordig is de range van beroemdheden veel breder, aangevuld met onder andere popsterren als Robby Williams, Beyoncé Knowles, Grace Jones en Michael Jackson. Van één memorabele gebeurtenis heeft heel Nederland destijds kunnen meegenieten: van het burgerlijk JA-woord dat Prinses Beatrix in 1966 aan Claus von Amsberg gaf, in de statige Raadzaal van The Grand.

Onlangs heeft The Grand weer een grondige renovatie ondergaan om te kunnen voldoen aan de eisen die de moderne reiziger stelt aan het verblijf in een vijfsterren de-luxe omgeving. Dit prachtige stadspaleis, gelegen aan een van de meest sfeervolle grachten in het historische stadshart van Amsterdam is eveneens - als tweede hotel in de wereld en eerste in Europa - bekroond met het Sofitel Legend-insigne, een keurmerk voor een zeer exclusieve groep eeuwenoude etablissementen.

www.sofitel-legend-thegrand.com/nl/