Splendor Amsterdam

Nieuwe Uilenburgerstraat 116 1011 LX Amsterdam

 

Middenin het centrum van Amsterdam, vind je Splendor: Een club voor alle soorten muziek, verzonnen en opgericht door 50 topmusici en hun publiek. Splendor is een ontmoetingsplek, een club, een werkplek, een muzikaal laboratorium en nog veel meer.
 
Het idee
Een groep van ondernemende musici, componisten en kunstenaars had in 2010 een plan: investeren in een plek waar alles mogelijk is wat nergens anders kan, waar grenzeloos geëxperimenteerd kan worden en waar kunstenaars elkaar en hun publiek ontmoeten en inspireren.

 

De musici
Splendor wordt gerund door een groep van 50 professionele topmusici uit alle hoeken en gaten van de internationale muziekwereld. Splendor is als een tweede huis voor hen en het publiek, maar ook voor musici uit binnen- en buitenland die in Splendor willen repeteren of optreden. De vaste musici van Splendor investeerden allemaal 1000 euro en spelen jaarlijks een aantal keer voor de leden. In ruil daarvoor is het gebouw 365 dagen per jaar dag en nacht beschikbaar voor alles wat ze maar willen doen met muziek.