Studio/K

Timorplein 62 1094 CC Amsterdam

Vereniging Studio/K
 
Een bioscoop, een café-restaurant en een club/poppodium, en het liefst alledrie tegelijk. Dat is Studio/K. Zo’n vijftig fanatieke studenten zetten in een oude ambachtsschool aan het Timorplein iedere dag het grootste overdekte mini-festival van Amsterdam neer. Van films opzetten tot biertjes tappen en van inkoop tot begrotingen maken; bij Studio/K wordt alles gedaan door studenten.

En wat we doen, doen we met smaak. In de bioscoop kiezen we voor een balans tussen de betere publieksfilm en meer bekende art-house films. In een gezellige huiskamersfeer, met je bordje op schoot een film kijken mag bij ons altijd. Vaak organiseren we speciale filmavonden: bijvoorbeeld rond onze favoriete klassiekers, een première of gewoon omdat we een film goed vinden.
 
Smaak vind je bij uitstek terug in ons restaurant. Ieder seizoen serveren we nieuwe bijzondere gerechten, als het even kan met biologische en duurzame ingrediënten. Ook naar de film? Met ons arrangement ben je de hele avond zoet.

Bij Studio/K is er woensdagavond altijd wat. Aanstormend talent krijgt bij ons een podium, en wie op z’n tijd behoefte heeft aan een spelletjesavond of een pubquiz zit bij ons ook goed. Verder staat de vrijdagavond meerdere keren per maand in het teken van een gratis feest in ons café. Ook in de club proberen we altijd iets bijzonders te doen. De ene avond laten we een artiest een eigen programma cureren, de andere avond hebben we een bekende organisatie over de vloer of pakken we zelf groots uit.

studio-k.nu/