Musici

Ying Lai Green werd geboren in Cambridge, Engeland. Ze kreeg haar eerste contrabaslessen aan de Chetham's School of Music in Manchester. Al snel speelde ze bij het Nationaal Jeugd Orkest van Groot Brittanie en het European Union Youth Orchestra.

In 1998 won ze een studiebeurs om aan de Royal Academy of Music in London bij Duncan McTier te studeren. Ze behaalde er verscheidene prijzen en studeerde later af met het hoogste cijfer van het jaar.

In 2009 kreeg zij de eretitel Associate of the Royal Academy of Music.

Ze kreeg vele onderscheidingen waaronder de London Symphony Orchestra PROMIS award, de Philharmonia/Martin Musical Scholarship Award en de Star Award van de Countess of Munster Musical Trust.

Als soliste en in kamermuziek verband is Ying Lai een graag geziene gaste op festivals in heel Europa. Zij heeft Bottesini’s Solo Concert in B mol in Nederland gespeeld, het Solo Concert van Dittersdorf in Engeland en Bottesini’s Grand Duo Concertante in Duitsland.

Ze speelde bij gerenommeerde orkesten zoals het London Symphony Orchestra, het Concertgebouw Orkest, het Mahler Chamber Orchestra, het Asia Philharmonic Orchestra, en het Worldwide Chinese Festival Orchestra. Daarnaast was ze vaak te gast bij onder andere het Ensemble Modern, Northern Sinfonia, Amsterdam Sinfonietta en het Schoenberg Ensemble.

Sinds een aantal jaren woont ze in Nederland en is ze plaatsvervangend aanvoerder bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en lid van het European Camarata.


Concerten in 2007 tot en met 2013 van Ying Lai Green

2011
Riders to the Sea
Locatie: M-Lab