Musici

Andrea Hornyak (1967), geboren in Hongarije, speelt sinds haar zesde piano en won op 13 jarige leeftijd al een muzikale prijs bij het Nationale Pianoconcours te Nya­regyhaza (Hongarije).
In 1985 bereikte zij de finale van het Internationale Pianoconcours te Senigallia (Italie).
Met haar jeugdliefde Csaba Erdos richtte zij als veertien jarige het Sonate Duo Prometheus op (cello en piano). De naam van het duo slaat op het vuur en de vlammende passie waardoor hun spel vanaf het begin gekenmerkt wordt.
Aan de Ferenc Liszt Muziekacademie te Boedapest, waar zij haar diploma met lof behaalden, studeerde zij onder leiding van docenten van Europese bekendheid en wereldfaam: Laszla Meza, Ferenc Rados en Istvan Szokely, van wie zij de niet te leren geheimen van de toonkunst afkeek en doorgrondde. Zij behaalde onder leiding van Andre de Groot, eveneens aan het conservatorium in de Belgische hoofdstad, haar master.
Zij treedt geregeld op in Nederland, Hongarije, Zwitserland en Belgie, en wordt al jaren uitgenodigd voor het Zomerfestival te Omis in Kroatie.
Andrea, sinds 1991 wonend in Amsterdam is inmiddels een veelzijdig pianiste met een breed repertoire. Zij begeleidt regelmatig toptalent op de piano, treedt op in het concertgebouw Amsterdam, geeft lunchconcerten en is actief op festivals.
Andrea Hornyak is inmiddels een oude bekende op het Maarssen kerstconcert. Zij trad al eerder op in 2006, 2007 en 2008.