|| false)

Musici

Lucie Went Horsch

Lucie Horsch (1999) is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd blokfluitiste in binnen- en buitenland. Sinds 2011 studeert ze bij Walter van Hauwe aan het Conservatorium van Amsterdam. Tevens studeert zij daar hoofdvak piano bij Marjes Benoist. Lucie zit in de vijfde klas van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam.

Op haar vijfde begon Lucie met blokfluitlessen bij Rob Beek aan de muziekschool in Amsterdam. Al op zeer jonge leeftijd won zij verschillende eerste prijzen bij onder andere de Talentenjacht van het Concertgebouw en het Eerste Online Prinses Christina Concours. In 2009 mocht zij met haar blokfluit optreden tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert begeleid door het JeugdOrkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. In 2007 en in 2011 won Lucie een 1e prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziek Talent Nederland. Tijdens het Prinses Christina Concours in 2012 behaalde zij een 1e prijs en de publieksprijs tijdens de regionale finale in Haarlem en een 1e prijs tijdens de nationale finale in Den Haag. Hierop volgde een reeks concerten waaronder een optreden voor de AVRO in de Spiegelzaal van het Concertgebouw en een tournee met het Rubens Kwartet met als afsluiting een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In april 2013 soleerde Lucie Horsch bij het Nederlands Kamerorkest met het blokfluitconcert van Sammartini tijdens “De avond van de jonge musicus” die door de NTR op TV werd uitgezonden. Ook daar kwam zij als winnares uit de bus waardoor ze in mei 2014 Nederland mocht vertegenwoordigen tijdens de “Eurovision Young Musicians” die in Keulen werd gehouden en waar ze, begeleid door het symfonieorkest van de WDR onder leiding van Kristiina Poska het flautinoconcert van Vivaldi ten gehore bracht. Dit programma werd in veel verschillende landen live uitgezonden.

Zeer recentelijk won Lucie de prestigieuze 2015 Concertgebouw Young Talent Award. Tijdens een gala- avond in Januari in het Concertgebouw zal deze prijs aan haar worden uitgereikt. Lucie was 7 jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor waarmee ze o.a. optrad met de Berliner Philharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle, het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons en het Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.

Ondanks haar jonge leeftijd verschijnt Lucie al veelvuldig op verschillende festivals o.a. met haar vaste klaveciniste Alexandra Nepomnyashchaya. Ze speelde recitals tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, de Festwochen fu?r Alte Musik in Innsbruck, het Norsjø Kammermusikkfest in Noorwegen en het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen in Utrecht. Tijdens het officie?le afscheid van koningin Beatrix in Ahoy soleerde Lucie met het Nederlands Blazersensemble. Verder trad zij als soliste op met leden van het Concertgebouworkest in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, met Ensemble Ludwig in Utrecht Vredenburg, met de Zagreb Soloists tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz en met Combattimento tijdens het Grachtenfestival 2015 waar ze o.a. een eerste uitvoering van het dubbelconcert van Bach op blokfluit speelde. Met dit concert, live uitgezonden op NPO Cultura, sleepte Lucie de Bunschoten Jonger Talent Prijs in de wacht.

Voor volgend jaar staan o.a. een optreden in de Grote Zaal van het Concertgebouw, een recital tijdens het Next Generation Festival in Bad Ragaz en soloconcerten met het Manitoba Chamber Orchestra in Canada gepland.

Lucie Horsch speelt mede dankzij een bijdrage van het Prinses Bernhard Cultuurfonds op blokfluiten gebouwd door Fred Morgan, Doris Kulossa, Stephan Blezinger en Hige Shirao. Ook maakt zij dankbaar gebruik van een speciaal voor haar ontworpen tenorfluit van de firma Yamaha in Tokyo.

www.luciehorsch.nl/index.php