|| false)

Musici

Ineke Hellingman

Ineke Hellingman (1990) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Na de Jong Talentklas te hebben doorlopen op de muziekschool, maakte zij de overstap naar de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam bij Marjes Benoist. Na het behalen van haar diploma aan het Barlaeusgymnasium te Amsterdam studeerde zij wederom onder Benoist in de bacheloropleiding. Sinds september studeert Ineke bij Jean-Bernard Pommier en José Nuñez Ares aan Codarts, waar zij haar bacheloropleiding zal voltooien.

Ineke heeft onlangs in VIRUS! op Radio 4 en Cultura24 gespeeld en was al eerder te beluisteren op DRS Zürich. Daarnaast heeft Ineke deelgenomen aan masterclasses van Tatiana Zelikman, Håkon Austbø, Galina Vracheva, Kathryn Stott en Valentina Lisitsa en speelde zij in zalen als het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan 't IJ en De Doelen. In 2010 won Ineke de eerste prijs in de categorie 'prima vista spel' tijdens de First International Freestyle Piano Competition te Bern.

Behalve als solist is Ineke actief in meerdere kamermuziekensembles. Ze volgde meerdere cursussen met musici als Peter Brunt, Frank van de Laar en Maarten Mostert en speelde op festivals als het Orlando Festival te Rolduc en in de serie “Talentenconcerten” van de Hermitage Amsterdam.


Concerten in 2014 van Ineke Hellingman