Musici

Francis van Broekhuizen begon op haar 15e zingen. Haar eerste privélessen volgde ze bij de Bulgaarse sopraan Dobrinka Yankova te Den Haag. Na een studie Maatschappelijk Werk studeerde Francis aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kevin Smith. Zij studeerde met onderscheiding af en volgde daarna een opleiding bij The New Dutch Opera Academy alwaar ze ook met onderscheiding afstudeerde. Zij was prijswinnares bij het Deutekom Operaconcours. Sinds 2006 werkt zij als soliste bij Opera Zuid,Opera Trionfo en Opera Spanga.

In 2009 heeft Francis als jongste sopraan ooit de titelrol gezongen in Elektra van Richard Strauss bij Opera Spanga in een regie van Corina van Eijk. Naast haar werk in de opera zingt Francis samen met pianiste Femke de Graaf heel divers liedrepertoire en geven zij als duo concerten door heel Nederland. Uniek zijn de mondelinge toelichtingen van Francis tijdens deze concerten. Ook geeft Francis samen met Gregor Bak concerten door heel Nederland waarbij lichte muziek gecombineerd wordt met klassiek repertoire.

Francis geeft les en masterclasses aan beginnende zangers en in die hoedanigheid heeft ze 2 jaar geleden meegewerkt aan het televisieprogramma `Knoop in je zakdoek: Muziek’ alwaar ze een masterclass gaf aan de verstandelijk beperkte Pim Avondrood. Onlangs heeft Francis ook meegewerkt aan een bijzonder muziektheaterproject georganiseerd door stichting Papageno van Aaltje van Zweden-van Buuren in de grote zaal van De Doelen met 40 autistische jongeren.Zij zong in 2011 haar eigen one-woman show: `Is this Tosca?’ (bewerking door Francis en Corina van Eijk van de opera `Tosca’ van Puccini) waarin Francis de drie hoofdrollen voor haar rekening neemt in een familievoorstelling van 45 minuten waarin humor en drama hand in hand gaan. Onlangs heeft Francis de rol van Leporella vertolkt in de verfilming van Opera Spanga’s `Donna Giovanna’. De première van deze bijzondere film was in de zomer van 2012.


Concerten in 2007 tot en met 2013 van Francis van Broekhuizen

2013
Mannetje Jas
Locatie: De Balie