Musici

Christiaan Kuyvenhoven (1985) is pianist en presentator. In 2005 won hij de Derde Prijs van het prestigieuze Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht. Als gevolg hiervan speelde hij een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren zijn recital in de Forbidden City Concert Hall in Beijing, China; zijn debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam in het Tweede Pianoconcert van Rachmaninov; en concerten in Hôtel des Invalides in Parijs. Ook zijn optredens op Lowlands en de Botenparade Utrecht waren spectaculair en bereikten een groot en divers publiek. Vanuit theater Carré werd in 2009 zijn optreden ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van de Koningin live op televisie uitgezonden. Ook is hij meerdere malen te gast geweest in programma’s van Paul de Leeuw.

Christiaan presenteert en produceert regelmatig televisieprogramma’s voor de NTR. In november 2011 werd het format ‘NTR Podium Première’ uitgezonden. Hierin gaan 3 componisten op blind date met 3 ensembles om in 12 uur tijd een nieuw stuk te schrijven dat nog diezelfde dag in première gaat. Eerder dat jaar was hij te zien in een documentaire over het Ests Filharmonisch Kamerkoor en deed hij verslag van het Grachtenfestival Amsterdam. Ook presenteerde hij de serie ‘Muziek Klassiek’, waarin klassieke muziek aan basisschoolkinderen geïntroduceerd wordt.

In 2012 was hij in NTR Podium te zien in documentaires over componist Alphons Diepenbrock en barokmeester Jordi Savall. Samen met Dieuwertje Blok presenteerde hij de Avond van de Jonge Musicus 2012. In mei volgde een reportage over de tournee naar Costa Rica van de Koperblazers van het Concertgebouworkest en een portret van harpist Remy van Kesteren. In 2013 portretteerde hij collegapianist Alexander Gavrylyuk.

Momenteel werkt hij o.a. aan de voorstelling Cosima: een concertvoorstelling met muziek, vertelling en film over het leven van Cosima Wagner-Liszt. In september 2013 gaat deze voorstelling in première.


Concerten in 2013 van Christiaan Kuyvenhoven

2013
Cosima
Locatie: Het Staetshuys