|| false)

Musici

Raquel Kurpershoek

Raquel Kurpershoek is een 18-jarige Spaans-Nederlandse zangeres uit Amsterdam. Ze volgt een zangopleiding aan Codarts in Rotterdam en volgde lessen flamencozang bij Arcangel en Rocío Márquez met wie ze ook een samenwerkingsverband is aangegaan. In 2016 won ze het Prinses Christina concours waar ze indruk maakte met haar ingehouden en tegelijk intens emotionele zangkunst.

Raquel componeert haar eigen liedjes op persoonlijke teksten met eenvoudige metaforen die de liederen voor iedereen herkenbaar maken. In haar muziek combineert ze jazz met melodische en ritmische elementen van de flamenco. Haar sensuele en zeer gevoelige manier van zingen gebaseerd op jazz met flamenco invloeden heeft haar nu al een heel eigen plaats gegeven in de muziekwereld

Voor het programma van het Amersfoort jazzfestival zal ze jazz standards en twee eigen composities ten gehore brengen, Shadow Man en Angry Wolf. Ze wordt begeleid door een ensemble van studenten van het Amsterdam jazz conservatorium, Love Ekenberg, Giovanni Agosti, Mauro Cottone en een strijkkwartet van studenten Rotterdams conservatorium voor klassieke muziek bestaande uit Manuel Muñoz , Marta Ocete, Ivan Nogueira, Burcu Ramazanoglu.


Concerten in 2017 van Raquel Kurpershoek