Musici

Sjaan Flikweert

Sjaan Flikweert is danseres en spoken word artiest. 

Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en heeft haar werk verdiept bij l'Ecole des sables in Senegal en bij Alvin Ailey in New York. Vanaf 2009 is zij onder de vleugel van Poetry Circle Nowhere actief als spoken word artiest.

Met haar performances trad ze op in Zuid-Afrika, Portugal, Engeland en Brazilië. Ook hier in Nederland is Sjaan met haar dans- en woordkunsten al 10 jaar actief in theaters, schouwburgen en op festivals als De Parade en Oerol. Ze werkt voor danstheater Aya en Poerty Circle. Ze wordt vertegenwoordigd door de Schrijverscentrale en Clubspoken. 

Ze geeft les in spoken word en dans op o.a. Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, Willem de Koning, Rietveld en Codarts. 

Ze schrijft over uiteenlopende thema's vanuit persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. Vaak zijn haar performances op het randje van poezie, spoken word, muziek of theater en ze is dan ook een multidisciplinaire dichter en maker. De taal van Flikweert is een symbiose van verbale en non-verbale taal.

www.sjaanflikweert.net

Concerten in 2018 van Sjaan Flikweert