|| false)

Musici

Matthijs Leffers

Matthijs Leffers maakt zijn hele leven al muziek. Hij begon aan de piano, waarna hij rond zijn 8ste begon met de eerste lessen op een koperinstrument en op zijn 11de verder ging op de Tuba, waarop hij zich op dit moment probeert te onderscheiden en te ontwikkelen op vele vlakken.

Na te zijn begonnen bij de fanfare in Leens, is Matthijs doorgestroomd naar het conservatorium in Groningen, waar hij Cum Laude is afgestudeerd. Tijdens zijn studie heeft Matthijs twee keer een Erasmus beurs gekregen om zo twee semesters in Hannover te kunnen studeren bij Professor Jens Bjørn-Larsen.

Matthijs remplaceert regelmatig bij het Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Theater für Niedersachsen Hildesheim, Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en diverse andere orkesten. Verder is Matthijs zeer actief in het spelen van kamermuziek. Zo speelt hij bij een aantal kopercollectieven en speelt hij al een aantal jaar bij het Duitse koperensemble ‘FriesenBlech’. Verder heeft hij met het koperkwintet ‘Brass in Five’ (DE) concerten gegeven in Duitsland, Zwitserland en Italië.

Matthijs heeft in September 2017 de VNO-NCW Noord Talent Award gewonnen, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong talent uit Noord-Nederland dat uitblinkt op het gebied van muziek of dans. En onlangs heeft Matthijs ook het prestigieuze Grachtenfestival Conservatorium Concours gewonnen, dit is de eerste keer dat dit concours werd gewonnen met een tuba als solo instrument. Hiermee wint Matthijs een tournee langs 7 Nederlandse concertzalen, optredens tijdens het Grachtenfestival 2018 en een lunchconcert op 6 Juni in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Deze prijzen stimuleren hem nog meer om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om de Tuba te laten klinken en te laten overkomen op een groter publiek.