Musici

Bianca volgde haar studie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar zij in juni '14 de opleiding Master of Music met een 9 afrondde. Ze studeerde bij Monique Heidema en volgde tevens lessen bij Dmitri Ferschtman, Monique Bartels, Daan Manneke en Willem Jeths (compositie). Op het moment richt Bianca zich voornamelijk op hedendaagse muziek. Zo speelde ze samen met vooraanstaande ensembles als Insomnio, Lunapark, Amsterdam Bridge Ensemble en L'instant Donné (FR) en werkte ze met componisten als Steve Reich en Michel van der Aa.
In seizoen 13'-14' gaf ze concerten met haar soloprogramma 'Roots & Remnants'. Hierin komt de nieuwste muziek voor cello solo samen met werken uit de barokperiode. Met dit programma speelde ze o.a. op de festivals Incubate en Frisse Oren. Ook was ze met haar nieuwe ensemble 'The Spring Collective te horen tijdens festival Crosslinx. Hierbij hadden ze de eer samen te werken met zangeres/componiste Shara Worden (US).
Samen met pianist/componist Kevin Toma, gaf Bianca vele filmconcerten. Met de combinatie van soundscapes en live improvisatie, blazen ze bijna honderd jaar oude arthouse-films een nieuw leven in. Ze speelden o.a. op Lowlands, de Melkweg en in EYE Amsterdam. Hun meest recente filmscore was voor de franse film 'Visage d'enfants' in opdracht van 'Ciné Premières' Groningen.
Verder nam ze in de afgelopen jaren deel aan verschillende projecten van het NJO (Nederlandse orkest- en ensemble academie), waaronder het NJO Musica Globus ensemble o.l.v. barok en volksmuziek specialist Miloš Valent en het NJO kamerorkest o.l.v. Clark Rundell.
Haar eerste werk voor symfonieorkest werd in oktober uitgevoerd door deFilharmonie Antwerpen. Dit naar aanleiding van haar deelname aan Soundmine '14 in Neerpelt (BE). Bianca werkte mee aan diverse live registraties. Zo maakte ze in mei j.l. opnames voor de nieuwe CD 'Tombeau' van Daan Manneke.


Concerten in 2016 van Bianca Bongers