Musici

Caspar Vos

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude. Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder een eerste prijs tijdens ‘The Grand Dominique Competition’ en een tweede prijs bij ‘The 18th International Piano Competition Jean Francaix’ in Parijs. In 2015 werd Caspar geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Met zijn unieke ‘programma zonder programma’ gaf hij een tour door Nederland:

‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’ Voor dit programma kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt. Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofjev, Poulenc en Mendelssohn en hij gaf concerten door heel Europa. Ook is Caspar een graag geziene gast op verschillende festival zoals Het Internationaal Kamermuziek Festival Schiermonnikoog, Wonderfeel, Het Aurora Festival in Zweden, Het Internationaal Medtner Festival in Londen en Verão Clássico in Lissabon. Caspar volgde masterclasses bij Ferenc Rados, Dimitri Bashkirov, Eldar Nebolsin, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian. Naast solo pianist is Caspar een veelgevraagd kamermuziekspeler, hij speelt geregeld samen met gerenommeerde musici van over de hele wereld.

In augustus 2019 bracht Caspar samen met celliste Ella van Poucke een album uit, geïnitieerd door AVROTROS Klassiek. In 2020 neemt Caspar samen met sopraan Aphrodite Patoulidou muziek op van de Griekse componist Manos Hadjidakis. Met regelmaat geeft Caspar les aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, ook is Caspar werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent Schiermonnikoog en het tv-programma Podium Witteman.

www.casparvos.nl/nl/home/
 

Concerten in 2020 van Caspar Vos