Musici

Cynthia Liem

Cynthia Liem belandde dankzij een beurs van het Prinses Christina Concours in de juniorenklas van het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson. Hierna volgde ze de hoofdvakopleiding piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze haar bachelordiploma bij Rian de Waal behaalde, en haar masterdiploma bij Paul Komen en Han-Louis Meijer, met specialisaties in solospel en kamermuziek. Ze was laureaat op diverse concoursen en volgde masterclasses bij verschillende pianisten, waaronder Daniël Wayenberg, Willem Brons, Tamara Poddubnaya, Elena Richter, Håkon Austbø, Anton Kuerti, Charles Rosen, Malcolm Martineau en Leslie Howard.

Met Emmy Storms (viool) vormt ze op vaste basis het Magma Duo, waarmee ze de NTR-prijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back won, laureaat was van de Dutch Classical Talent Tour & Award 2014-2015, de Eerste Prijs en verschillende speciale prijzen won op het internationale concours ‘A Feast of Duos’ 2014 in Sion, Zwitserland, en een debuut-CD bij Globe Records uitbracht in de zomer van 2016.

Hiernaast heeft Cynthia een bijzondere interesse voor de vocale begeleiding, waardoor ze graag in opera- en liedrepertoire samenwerkt met verschillende zangers en kamermusici. Door deze interesse is ze ook zelf op semi-professioneel niveau gaan zingen, o.a. in het Nederlands Studenten Kamerkoor en in het Vlaams-Nederlandse projectkoor Capella di Voce, waarmee ze als koorlid en kwartetsolist in een CD-opname met werk van Paul Schollaert te horen was.

Parallel aan haar muziekstudie studeerde Cynthia Technische Informatica aan de TU Delft. Hierdoor raakte ze geïnteresseerd in de toegankelijkheid en ontsluiting van digitale muziek, en is ze zich met name gaan inzetten voor bronnen die niet triviaal de aandacht van veel gebruikers hebben. Na een promotie in 2015 is ze nu Universitair Docent aan de TU Delft, en werkt ze in haar onderzoek in nationaal en internationaal verband samen met partners als het Koninklijk Concertgebouworkest, de Koninklijke Bibliotheek en Muziekweb.

.