Musici

Daan Boertien

Daan Boertien is een Nederlandse concertpianist die zich heeft gespecialiseerd in liedbegeleiding. Hij geeft concerten met verschillende zangers in binnen- en buitenland. Sinds 2019 maakt Daan deel uit van de Dutch National Opera Studio. Daan studeerde bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn Bachelor- als Masterdiploma behaalde. Daarna studeerde Daan een master Liedgestaltung aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg, bij de Duitse liedspecialist Burkhard Kehring.

In 2015 ontving Daan Boertien de ‘Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent’. In 2018 won hij de publieksprijs van Dutch Classical Talent samen met bariton Raoul Steffani. Verder won hij het Gustav-Mahler-Wettbewerb in Hamburg. Ook won hij prijzen bij het Maritim Wettbewerb en de DAAD-prijs 2019. In 2020 was hij winnaar van het Berenberg Stipendium. Daan Boertien concerteerde in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Spanje, Tunesië, Zwitserland, Letland en Canada. Hij trad onder meer op in het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan ’t IJ de Elbphilharmonie (Hamburg), de Laeiszhalle (Hamburg) en Casa di Musica Porto. Ook is hij regelmatig te horen en te zien op radio en televisie. Ook was hij te horen tijdens het Prinsengrachtconcert 2019.

De afgelopen jaren trad Daan op samen met zangers als Benjamin Appl, Michaela Kaune, Maarten Koningsberger, Marc Pantus, Thomas Oliemans en André Morsch. Daan volgde masterclasses liedbegeleiding bij Roger Vignoles, Julius Drake, Graham Johnson, Wolfram Rieger, Jeff Cohen, Thomas Hampson, Margreet Honig, Christianne Stotijn, Anne Sofie van Otter en Brigitte Fassbaender.

www.daanboertien.com