Musici

Pianist Daniël Kramer(1975) studeerde van 1989 tot 1994 bij Ton Hartsuiker in Utrecht. Vervolgens bij Håkon Austbø aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn diploma's Eerste en Tweede Fase behaalde; beide met onderscheiding. Daarnaast volgde Daniël lessen bij Willem Brons en bij Claude Helffer in Parijs, evenals diverse masterclasses van onder anderen György Sebök, Earl Wild, Pierre-Laurent Aimard en Murray Perahia.

Daniël won de Eerste Prijs en de Gaudeamus Prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Ook behaalde hij de Tweede Prijs op het Nationaal Concours.

In 1996 maakte Daniël zijn solistendebuut met hetResidentie-orkest onder leiding van Yan Pascal Tortelier. Ook soleerde hij met het Radio Kamer Orkest, het Nederlands Jeugd Orkest en oogstte hij veel bijval met zijn vertolking van Alban Bergs Kammerkonzert, wederom insamenwerking met het NJO.

Als kamermusicus werkt Daniël regelmatig samen met prominente musici als Nobuko Imai, Philippe Graffin en het Mondriaan Kwartet. Zijn interesse in hedendaagse muziek komt tot uiting in de samenwerking met vooraanstaande componisten als Louis Andriessen, Daan Manneke, Sofia Gubaidulina en ToshioHosokawa.

www.danielkramer.nl