Musici

Dominique Vleeshouwers

Winnaar van de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de TROMP international percussion competition 2014, Dominique Vleeshouwers is een internationale slagwerksolist die bekend staat om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance.

Hij studeerde cum laude af met de voorstelling 'Kindsoldaat' en won de AHK-eindwerkprijs voor meest bijzondere eindexamen van de Amsterdamse kunsthogescholen. Hij soleerde o.a. met het Asko||Schönberg ensemble, Nederlands Kamerorkest, Ural Philharmonic Orchestra (Rusland), Nizhny Novgorod Philharmonic Orchestra (Rusland) en speelde in de internationale kamermuziekscène waaronder met het Moscow Contemporary Music Ensemble en het Nederlands Blazers Ensemble. Met Mallet Collective Amsterdam en Ivo Janssen heeft Dominique een cd opgenomen van Canto Ostinato – Simeon ten Holt in een uitverkochte grote zaal van het Concertgebouw en hij ontving lovende recensies over zijn samenwerking met dj Patrice Bäumel tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in de grote zaal van Het Concertgebouw.

Toekomstige projecten staan o.a. gepland als solist met Martin Grubinger tijdens het openingsconcert van TROMP 2018 in het Muziekgebouw Eindhoven, soloconcerto’s met Tokyo Sinfonietta en Philharmonie Zuid-Nederland en hij mag een voorstelling maken in de serie TRACKS van Het Concertgebouw.

Dominique is medeoprichter van Combined Creatives waarmee hij projecten ontwikkelt zoals Playground. Voor de serie Jonge Nederlanders in 2016 van Het Concertgebouw creëerde Dominique samen een vernieuwende cross-over tussen digitale en akoestische muziek getiteld Playground. Met een bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten is Dominique nieuwe akoestische, digitale en analoge instrumenten aan het bouwen wat in 2019/2020 zal leiden tot een solorecital met nieuwe composities.

Dominique is gast docent aan de Hochschule für Musik in Detmold en hij was docent aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam in het team van Percussion Friends. Hij gaf masterclasses op vele grote conservatoria in de wereld zoals in Tokio, Shanghai, Moscow en Sao Paulo. Dominique is een Adams Artist en kreeg voor zijn instrumentarium ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

www.dominiquevleeshouwers.com