Musici

Elisa Karen Tavenier

Elisa Karen Tavenier (1996) werd op zesjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze vioolles kreeg van Coosje Wijzenbeek. Bij Mikhail Zemtsov vervolgde ze haar studie op de altviool en behaalde in 2018 haar bachelor  met een 10 met onderscheiding voor muzikale persoonlijkheid. In 2019 is zij haar master gestart bij Nils Mönkemeyer aan de Hochschule für Musik und Theater in München.  Elisa Karen nam met succes deel aan diverse nationale en internationale concoursen. In het seizoen 2017-2018 maakte ze deel uit van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest.  Als soliste trad Elisa Karen op met verschillende orkesten, waaronder het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium, het Nanagen orkest en het Nederlands Strijkersgilde. De Nederlandse première van Jan Koetsiers altvioolconcert voerde ze uit met het Viotta Jeugdorkest en met het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium nam zij het concert voor altviool en orkest van Henk Badings op.  Ze volgde masterclasses bij onder andere Tabea Zimmermann, Alfred Brendel, Nobuko Imai, Hatto Beyerle en Anner Bijlsma. Regelmatig wordt ze gevraagd te remplaceren in diverse orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest. Sinds de oprichting in 2014 maakt Elisa Karen deel uit van het Animato Kwartet dat in datzelfde jaar als publieksfavoriet de finale van het Grachtenfestival Concours bereikte. Zij nemen regelmatig deel aan muzieksessies van de European Chamber Music Academy en volgen lessen bij o.a. Eberhard Feltz en Marc Danel via de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Prestigieuze festivals nodigden het kwartet uit (Davos, Harmos, Gent en Inverno de Campos do Jordao) waarbij ze diverse prijzen en onderscheidingen kregen. In 2017 mocht het Animato het kwartetstipendium in ontvangst nemen van het Anton Kersjes Fonds.   
 
Sinds 2013 speelt ze in het Animato kwartet waarmee ze onder andere lessen volgde bij David Dolan, Michel Strauss, Vera Beths en het Scampa kwartet. Ook bereikte het kwartet de finale van het Nationaal Conservatorium Concours. In de zomer van 2014 werd het Animato kwartet uitgenodigd voor het Festival Internacional de Inverno de Campos do Jordão in Brazilië waar het masterclasses kreeg van het Escher kwartet en Jo Cole, hoofd klassieke muziek van The Royal Academy in Londen. De leden mochten in Sala São Paulo de ‘Artistieke Excellentie’ prijs in ontvangst nemen voor hun werk tijdens dit festival. Daarnaast kreeg Elisa Karen de mogelijkheid om in het festivalorkest de vijfde symfonie van Shostakovich en de eerste symfonie van Beethoven o.l.v. respectievelijk Marin Alsop en Giancarlo Guerrero aan te voeren.

Met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrumentfonds en het Prinses Christina Concours heeft Elisa Karen een prachtige altviool en strijkstok kunnen

 

www.ektavenier.com

Concerten in 2013 tot en met 2020 van Elisa Karen Tavenier