Musici

Ellen Valkenburg speelde in haar jeugdjaren trompet, zong in verschillende koren en begon op haar veertiende met het volgen van zanglessen. In 2008 rondde ze haar studie Docent Muziek af aan het conservatorium van Tilburg. Ze vervolgde haar weg met de opleiding Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ellen vormt een duo met pianiste Andrea Vasi, maakt deel uit van het ensemble ´Coco collectief´ en zingt regelmatig als soliste bij koren en orkesten. In 2011 heeft Ellen deelgenomen aan de mastercursus ‘Poetry and Performance of the German Lied’, georganiseerd door het Franz-Schubert-institut in Baden bei Wien. Daar volgde ze masterclasses bij onder anderen Elly Ameling, Roger Vignoles, Irwin Gage, Rudolf Jansen, Robert Holl, Irwin Gage en Barbara Bonney. In datzelfde jaar won ze het ´Musico-liedconcours 2011’, waarmee ze een beurs ontving en een liedrecital mocht geven.

Afgelopen maart kreeg Ellen vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds het Margit Widlund Stipendium toegekend. Dit stipendium, door schrijfster Anna Enquist en haar man ingesteld ter nagedachtenis aan hun overleden dochter, is bestemd voor jonge zangeressen met een bijzondere podiumpresentatie.

Recentelijk is Ellen afgestudeerd voor haar Bachelor-studie zang met onderscheiding en ze vervolgt haar Master-studie aan het Koninklijk Conservatorium bij Maria Acda en Sasja Hunnego. Ze combineert haar studie met het werk als muziekdocente en is als zangdocente verbonden aan muziekschool Rick in Weert.

www.ellenvalkenburg.wix.com/home

Concerts in 2012 until 2014 of Ellen Valkenburg