Musici

Eva Traa (1988) werd geboren in Maastricht. Op zesjarige leeftijd kreeg zij haar eerste vioollessen aan de Venlose muziekschool. Na een korte periode van Heleen Koppe les te hebben gehad aan het Centrum voor de Kunsten te Eindhoven werd Eva aangenomen in de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Ilona Sie Dhian Ho. Tijdens haar middelbare schooltijd won Eva prijzen op o.a. concours Prix Dominique en het InterProvinciaal MuziekConcours. Daarnaast speelde ze in strijkkwartet De Muzen waarmee ze vele concerten in Limburg gaf en masterclasses volgde bij o.a. Henk Guittart en Stefan Metz. Ook speelde ze in verschillende jeugdorkesten, waaronder het JeugdOrkest Nederland en het Atheneum Kamerorkest.

 

Behalve viool spelen heeft Eva ook altijd graag gezongen. Als lid van het Sint Franciscuskoor toerde ze door Engeland, Luxemburg en Duitsland en zong ze op 11-jarige leeftijd solo in een televisie-uitzending van de KRO.

 

Na haar gymnasiumopleiding cum laude afgesloten te hebben is Eva gaan studeren aan het internationale University College te Utrecht, waar ze zich specialiseerde in de muziekwetenschappen en Engelse literatuur. Tegelijkertijd speelde ze in het Nationaal Jeugdorkest (NJO) o.l.v. Mark Wigglesworth waarmee ze in alle grote concertzalen van Nederland speelde. Nadat ze ook haar universitaire studie cum laude voltooide besloot ze alsnog om zich toe te leggen op het vioolspel.

 

Eva volgde haar bacheloropleiding viool aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts. In juni 2012 behaalde ze haar diploma en momenteel studeert ze in de masteropleiding aan hetzelfde instituut bij Peter Brunt. Tijdens haar opleiding trad ze meerdere malen op als aanvoerder in het orkest van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland bij onder meer Coosje Wijzenbeek, Joris van Rijn, Lis Perry, Mauricio Fuks, Philippe Graffin, Gerhard Schulz en Anner Bijlsma.

www.evatraa.com

Concerten in 2014 van Eva Traa