Musici

Eva van Grinsven

Met grote speelvreugde, innemende podiumprèsence en een breed palet van klankkleuren wist saxofoniste Eva van Grinsven pers en publiek in de afgelopen jaren keer op keer voor zich te winnen. Binnen haar drukke en veelzijdige uitvoeringspraktijk neemt kamermuziek in diverse bezettingen een centrale plaats in. Daarnaast staan solistische engagementen met onder andere het Doelen Ensemble en optredens met gezelschappen als het Radio Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Ongeacht bezetting en muzikale stijl; voor Eva staat het verhaal achter de noten altijd voorop.

In 2008 studeerde Eva cum laude af bij mentor en inspiratiebron Arno Bornkamp. In hetzelfde jaar won ze met haar duo Sax & Stix de Vriendenkrans.
Recent wapenfeit is het in ontvangst nemen van zowel Jury- als Publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award 2013, met het Berlage Saxophone Quartet.
Zowel de debuut-CD van Sax & Stix als die van het Berlage Saxophone Quartet kregen jubelende recensies van de Nederlandse en internationale muziekpers.
Haar passie voor de saxofoonmuziek uit de jaren ´20/´30 leidde tevens tot optredens en CD-opnamen met het Dudok Quartet en het trio Café Dansant.

Na een succesvol live-optreden bij Radio 4 in januari 2014 volgde een nieuwe samenwerking met pianiste Helena Basilova.

www.evavangrinsven.nl/