Musici

Gerard Spronk is een Nederlands-Zwitsers violist met een internationale muziekcarrière. Hij is regelmatig te horen op radio en televisie en heeft prijzen gewonnen op de Iordens Viooldagen, het Davina van Wely Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Als gepassioneerd kamermusicus heeft Gerard opgetreden met artiesten als Thomas Zehetmair, Wolfgang Redik, Thomas Riebel en Clemens Hagen. Ook bij orkesten is hij een veelgevraagd gastspeler.
Gerard begon zijn vioolstudie bij Coosje Wijzenbeek en behaalde zijn Bachelor of Music bij Vera Beths aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarna studeerde hij achtereenvolgens in Salzburg, Zürich en Basel en behaalde drie masterdiploma’s, elk Cum Laude. In Salzburg studeerde hij aan de Universität Mozarteum Salzburg in de vioolklas van Pierre Amoyal. In Zürich vervolgde Gerard zijn studie bij Andreas Janke aan de Zürcher Hochschule der Künste. Tot slot volgde hij nog een master met kamermuziek als specialisatie bij Anton Kernjak en Rainer Schmidt in Basel.
Gerard kreeg gedurende zijn studietijd ook belangrijke muzikale impulsen van verschillende andere violisten, waaronder Julian Rachlin, David Takeno, Isabelle van Keulen, Philippe Graffin, Rudolf Koelman, Ivry Gitlis en Miriam Fried. Sinds het afronden van zijn studie geeft Gerard graag masterclasses aan jong talent. In 2013 was Gerard samen met celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper oprichter van het Delta Pianotrio. Het trio won recentelijk de Kersjesprijs, de belangrijkste Nederlandse kamermuziekprijs.
Daarnaast is het Delta Pianotrio prijswinnaar van verschillende concoursen, treden ze veelvuldig op in zalen over de hele wereld en maakten CD's die zeer succesvol zijn ontvangen. 


www.gerardspronk.com

Concerts in 2012 until 2022 of Gerard Spronk