Musici

Ivo Meinen begon in 1993 aan het Conservatorium in Utrecht in de jong talent klas op viool. Na ook zijn bachelor en master examen viool achter de rug te hebben, werd hij in 2004 aangenomen voor de opleiding orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht bij Jan Stulen. Daarna volgde hij de masteropleiding orkestdirectie bij Enrico Delamboye in Maastricht en gelijktijdig bij David de Villiers in Essen, welke hij succesvol afrondde in 2009 met een uitvoering van de 4e symfonie (Romantische) van A. Bruckner en het Limburgs Symfonie Orkest.

Tussen 2005 en 2007 volgde hij diverse masterclasses bij onder andere Valery Gergiev en Carlo Jens. Meinen was tijdens zijn studie assistent dirigent van Ed Spanjaard bij het Limburg Symfonie Orkest. In het najaar van 2011 leidde hij de Nederlandse première van de opera la Pietra del Paragone (G. Rossini) bij Opera Trionfo. Ivo is assistent dirigent van Richard Egarr geweest bij de voorstellingen van Le nozze di Figaro van Dutch National Opera Academy. Hij heeft de extra voorstelling van Le Nozze di Figaro, die wegens succes is ingelast, op 8 augustus 2013 gedirigeerd. Eind 2013 en begin 2014 was Ivo wederom assistent zijn bij de productie van Mozarts Cosí fan tutte (ditmaal van Antony Hermus).
Aansluitend begeleidde Ivo met het Nederlands Symfonie Orkest eind januari de zangeres Tania Kross met concerten te Leeuwarden en Roosendaal. In het seizoen van 2014-2015 zal hij Tania Kross weer begeleiden in een concertreeks door heel Nederland.

Tussen februari en april volgde er weer een assistentschap . Ditmaal bij de Nationale Reisopera met een productie van de Johannes Passion van J.S. Bach (olv. Klaas Stok) en heeft hij tevens op Goede Vrijdag de uitvoering in Heerlen gedirigeerd.


Concerten in 2014 van Ivo Meinen