Musici

Joep Onderdelinden

 Joep Onderdelinden is actief als acteur, regisseur, cabaretier, presentator en schrijver. Reeds vanaf zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool speelde Joep hoofdrollen in zeer uiteenlopende toneelstukken, musicals en cabaretvoorstellingen.

Hij maakte 7 solo-cabaretprogramma’s, schreef en speelde in de komedie Boer zoekt betere vrouw en danste in drie moderne jeugd-dansvoorstellingen. Hij was verhalenverteller bij vele grote symfonieorkesten en klassieke ensembles. Naast klassiekers zoals Peter en de wolf schreef hij hiervoor de meeste verhalen zelf. 

Hij regisseerde de afgelopen jaren vele grote musicals, cabaretvoorstellingen, jeugd -en familievoorstellingen, toneelstukken en muziektheaterproducties in Nederland en België. En hij was assistent choreograaf bij de speelfilm Ja Zuster Nee Zuster. 

Joep speelde in vele tv series en films maar kreeg landelijke bekendheid als Postbode Siemen in de platteland serie ZAAI en als de luisterpiet in het Sinterklaasjournaal

Hij werd genomineerd voor zijn soloprogramma NAT én zijn hoofdrol in Ja zuster Nee zuster met de Johan Kaart Prijs;  ‘beste komedie speler van het jaar’. ZAAI kreeg vele nominaties en won de Gouden Stuiver voor het beste tv-programma voor de jeugd.


Concerten in 2022 van Joep Onderdelinden