Musici

Karin Strobos

Karin Strobos kreeg de kans in te vallen in de rol van Octavian in de Rosenkavalier van R. Strauss bij De Nationale Opera onder de baton van Sir Simon Rattle. Haar succesvolle optreden oogstte lovende kritieken. Zowel het NRC als de Volkskrant spraken van een droomdebuut. De carrière van Karin is vanaf dat moment in een stroomversnelling terechtgekomen.

Sinds 2014 heeft ze een vast contract bij het Aalto-Musiktheater in Essen, Duitsland. Waar ze o.a. rollen als Cherubino, Charlotte, Suzuki en Zerlina, Idamante, Dorabella en Amando vertolkte. Komend seizoen zingt Karin o.a. Rosina en Siébel.

Van 2009 tot 2011 behoorde Karin tot het vaste ensemble van Opera Zuid en zong daar rollen als Octavian, Cherubino, Hänsel, Varvara, Suzuki, Siébel en Boulotte. In mei 2015 kwam ze terug om de titelrol in La Cenerentola te zingen.

Na haar rol in Der Rosenkavalier werkte Karin ook voor De Nationale Opera in Amsterdam als Flora (La Traviata) en als Phénice (Armide). Bij de Nederlandse Reisopera zong ze Cherubino, Flora en Rosina. In 2016 komt ze terug als Der Komponist (Ariadne auf Naxos). Karin trad veelvuldig op als soliste bij o.a. het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie, hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart.

In juni 2015 maakte Karin haar debuut bij deFilharmonie van Antwerpen onder de baton van Edo de Waart in Mahler 4. Concerten met het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de philharmonie zuidnederland staan gepland voor het seizoen 15/16.

Karmermuziek maakt ze veel en graag met haar vaste pianiste Else Sterk, haar vaste trio met Daria van den Bercken en Felicia van den End, met Sax en Stix en Cello8ctet Amsterdam.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.

Karin studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ook kreeg zij zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

www.karinstrobos.nl