Musici

Koen Stapert

Koen Stapert (1990) begon op vijf-jarige leeftijd met vioolspelen. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Kees Koelmans en vervolgende zijn masterstudie bij Friedemann Eichhorn in Weimar en Liviu Prunaru in Amsterdam. Hij behaalde zijn Master met een 10. 

In 2013 was Koen concertmeester van het orkest van de Musikhochschule Frans Liszt onder leiding van Marek Janowski en Christian Tielemann. Ook was Koen concertmeester van het NJO onder leiding van Stefan Asbury, van het Orkest van het Conservatorium van Amsterdam tijdens de Cello Biënnale en meerdere malen van de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Koen soleerde met het Conservatorium Orkest Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard en meerdere malen met het Deventer Kamerorkest en het Nijmeegs Studenten Orkest. Tijdens het Oskar Back Concours in 2016 won Koen de prijs voor de beste vertolking van het moderne werk ‘Forte’ van Willem Jeths. Koen was academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en is momenteel verbonden als eerste violist aan het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Koen volgde lessen bij Maxim Vengerov, Antje Weithaas, David Grimal en Ilya Grubert en hij speelt op een De Zorzi viool uit 1876, aan hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

     

Concerten in 2020 van Koen Stapert