Musici

Lars Niederstrasser

Lars Niederstraßer (1985) studeerde bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam en via een Erasmus-uitwisseling aan het Conservatoire Nationale Supérieure de Musique de Paris bij Claude Delangle.
Als solist debuteerde hij in 2004 met het Saxofoonconcert van Glazunov met de Bochumer Symphoniker. Verder soleerde hij in werken van Tomasi, Milhaud en Waxman met het Braunschweiger Staatsorchester en de NDR Radiophilharmonie.
Lars is sopraansaxofonist in het Berlage Saxophone Quartet. In 2011 werd het kwartet laureaat bij zowel de Deutsche Musikwettbewerb als bij het Vriendenkransconcours/het Debuut, wat resulteerde in uitnodigingen van de grote Nederlandse concertzalen voor januari 2013 en meer dan dertig concerten in Duitsland in de serie "Konzerte junger Künstler" voor het seizoen 2012-2013.
Met het Duitse saxofoon-ensemble Selmer Saxharmonic, waarin hij bassaxofoon speelt, heeft Lars een CD onder leiding van Milan Turkovic opgenomen, die in 2010 een “ECHO Klassik” won.
Van 2007-2011 speelde Lars in het Schleswig Holstein Festival Orchestra onder leiding van Ivan Fischer en Christoph Eschenbach. Verder remplaceerde hij bij onder anderen het Gelders Orkest, Residentie Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest de Radio KamerFilharmonie et Het Radio Filharmonisch Orkest en de Essener Philharmoniker.
Hij speelde concerten door heel Europa, Japan en  de Verenigde Staaten  en maakte radio-opnames bij Radio 4, de NDR, MDR en Bayrische Rundfunk (Duitsland) en bij de ORF (Oostenrijk).


Concerten in 2011 tot en met 2012 van Lars Niederstrasser