Musici

Laura  Trompetter

Laura Trompetter (30-08-1989 ‘s-Gravendeel) begon op 9 jarige leeftijd met trommel lessen. Ze startte haar klassieke slagwerk opleiding in 2002 bij Chris Leenders, Danny van der Wal en Richard Jansen aan de HAVO voor Muziek en Dans te Rotterdam.

In 2005, 2007 en 2009 nam Laura deel aan het  Prinses Christina Concours  waar zij naast eerste en tweede prijzen ook een aantal extra prijzen won. Onder andere dankzij het Prinses Christina Concours gaf ze steeds vaker solo concerten door Nederland die vaak op radio en televisie te bewonderen waren. Zo speelde ze in 2005 solo met JeugdOrkestNederland tijdens de live uitzending van het Kinder Prinsengracht concert, in 2008 solo met het Rotterdams Kamer Orkest tijdens de televisie opname van Eurovision Young Musician en in 2009 speelde Laura solo tijdens het Zondagochtend concert op Radio 4 in het Concertgebouw te  Amsterdam.

Tijdens haar eindexamen jaar van de HAVO voor Muziek en Dans rondde ze in 2007 haar eindexamen slagwerk af met een 9,5 en vervolgde ze haar opleiding op Codarts Rotterdam. Haar hoofdvak bestaat uit Orkest slagwerk en Solistisch slagwerk en volgt Laura lessen van Tatiana Koleva, Chris Leenders en Hans Leenders.

In 2009  stond Laura in de finale van Prix du Port waar zij een indrukwekkend en theatraal marimba stuk uitvoerde en in 2011 drong Laura door tot de orkest academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Momenteel is Laura bezig aan het programma voor haar eindexamen van het laatste jaar conservatorium waar zij een theatraal, visueel indrukwekkend en artistiek slagwerk concert wil neerzetten bedoeld voor jong en oud.
 

 

www.lauratrompetter.com