Musici

Marco Danesi

Marco Danesi is een Italiaanse klarinettist uit Amsterdam. Marco treedt veelvuldig op in verschillende kamermuziekensembles, waaronder in duo-, trio- en quintetvorm, op de meest prestigieuze locaties in Nederland. In 2016 richtte Marco, samen met de Italiaanse pianist Paolo Gorini, Duo Ebano op: een eclectisch en jong kamermuziekensemble. Het duo heeft de eerste prijs gewonnen op vele internationale concoursen en werd uitgenodigd om op te treden in Spiegezaal Concertgebouw Amsterdam en Muziekgebouw Eindhoven. Ook werd het duo gehost in radioprogramma's zoals Radio 4 in Vondel CS en diverse programma's van de Avrotros.

In oktober 2018 werd Duo Ebano geselecteerd als een van de finalisten voor Dutch Classical Talent 2019/20. Meer recent, in januari 2019, Duo Ebano had zijn debuut in het New York Chamber Music Festival. Marco Danesi, lid van het Venturis Trio, kreeg de tweede prijs in de Illzach internationale kamermuziekcompetitie.

Marco streeft consequent naar het uitbreiden van zijn artistieke grenzen door nieuwe te verkennen muziek, vervaagde genrestricties, verder gaan dan de conventies van klassiek prestaties om te verbinden met het publiek en samen te werken met levende componisten. In 2016 werd Ensemble Resilience geboren: een nieuw en visionair project dat streeft naar het brengen van een nieuw concept van geluid in de hedendaagse wereld van de klassieke muziek. In december 2017 nam Marco 'Neutrinos visiting' op, een concert voor klarinetsolo met orkest van de Italiaanse componist Gerardo Gozzi.

Lesgeven speelt een belangrijke rol in Marco's muzikale activiteiten. Hij gaf voor vele jaren les aan beginners, gevorderde studenten in privéacademies en aan harmonieorkesten in Italië. Tijdens zijn verblijf in de stad New York nam hij deel aan een
kleuterschool muziekeducatie programma in Harlem.

Marco studeerde af aan het Conservatorium Giuseppe Verdi in Milaan, waar hij studeerde bij Maestro Sergio Delmastro en specialiseerde zich tevens in basklarinet aan de J.Horak Academy in Pordenone (IT). In 2013 startte Marco de Master of Music
met Maestro Charles Neidich op de Juilliard School in New York en in 2016 hij behaalde zijn Master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.


Concerten in 2019 van Marco Danesi