Musici

Marta Liébana Martínez (1985, Madrid) ontving haar eerste lessen op negenjarige leeftijd aan het Conservatorio Profesional de Música de Getafe. Haar docenten waren Áurea Pina, Luis Noaín en Luis Calderón.

Na enkele jaren werd zij toegelaten tot het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid om haar studie voort te zetten bij docente Almudena Cano. Tijdens deze periode specialiseerde ze zich in liedbegeleiding met hulp van docent Juan Antonio Álvarez Parejo. In 2006 werd ze toegelaten tot de Sibelius Akademie om haar Bachelor studie af te ronden in Helsinki, Finland, bij Annikka Konttori-Gustafsson.

Ze ontving masterclasses van docenten als; Boris Berman, Evgeni Koroliov, Eldar Nebolsin, Alexander Kandelaki, Claudio Martínez-Mehner, Ilmo Ranta, Vladimir Tropp, Naum Grubert, Willem Brons,…

Ook op het gebied van kamermuziek en liedbegeleiding nam ze deel in masterclasses van onder meer; Eero Heinonen, Ilmo Ranta, Kennedy Moretti, Frans van Ruth, Udo Reinemann.

In 2002 won zij de eerste prijs voor zowel piano als kamermuziek op het “Intercentros Competition”. In 2005 won zij de eerste prijs en speciale prijs voor de beste uitvoering van Spaanse muziek tijdens de “La Línea de la Concepción Competition” in Cádiz.

In 2006 was zij werkzaam als pianiste bij de musicalproductie “Victor Victoria” in het Coliseum Theater in Madrid.

In oktober van 2009 gaf zij samen met pianiste Marjana Butko een uitvoering van Rachmaninovs Suite nr. 2 voor twee piano’s ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe boek van presentator en schrijver Paul Witteman.

Tegenwoordig studeert zij bij David Kuyken aan het conservatorium van Amsterdam waar zij dit jaar haar Master titel zal behalen. Tijdens deze studie trad zij niet alleen op als soliste maar nam ook deel aan veel verschillende soorten projecten met zowel zangers als kamermuziekformaties.

Zij heeft bij David Kuyken gestudeert aan het Conservatorium van Amsterdam haar Master.

Nu is Marta Liébana de pianist van de DNOA ( De Nederlandse Opera Academy) en doceert zij aan het Conservatorium van Amsterdam.

www.martaliebana.wordpress.com