Musici

Martijn Cornet

De jonge Nederlandse bariton Martijn Cornet is sinds 2013 onderdeel van het ensemble van het Aalto-Theater in Essen, waar hij recentelijk zijn debuut maakte als Barbier in ‘Die schweigsame Frau’ van Strauss.

 

In seizoen 2015-2016 zal hij debuteren als Valentin in ‘Faust’ van Gounod en als Pantalon in ‘L’amour de trois oranges’ van Prokofjev. Beide producties zullen plaatsvinden in Essen. Bij de Nationale Opera als ook in de ‘Walt Disney Concert Hall’ in Los Angeles zal hij te horen zijn in de wereldpremiere ‘Theatre of the World’ van Louis Andriessen, geregiseerd door Pierre Audi.

 

Recente rollen zijn oa Sem Aers in ‘As Big As The Sky’ van Arnoud Noordergraaf, wereldpremiere op het Holland festival van juni 2015, Ivan Zhuran in ‘Charodeyka’ van Tchaikovski in het Theater an der Wien en de rol van Harlekin in ‘Ariadne auf Naxos’ van Strauss bij de Semperoper in Dresden.

 

Komend seizoen staan en er ook een aantal recitals op het programma. Op 5 september  zal in de Noorderkerk in Amsterdam oa de Dicterliebe van Schumann klinken samen met het Matangi kwartet. In November een duo-recital met Karin Strobos in de Doelen in Rotterdam en in December Dichterliebe in het Aalto-Theater in Essen.

www.martijncornet.nl