Musici

Myrthe Helder

Myrthe Helder (1983) begon haar vioolstudie op zesjarige leeftijd. Binnen een jaar werd zij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij aanvankelijk studeerde bij Qui van Woerdekom. Vervolgens studeerde zij bij Benzion Shamir en Christiaan Bor aan de Hogeschool voor Muziek en Dans te Rotterdam, waar zij haar bachelor heeft afgesloten met een 9,5. Daarna studeerde zij bij Klaus Maetzl aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, met behulp van de HSP beurs . Hier haalde zij haar masters met Auszeichnung, met hoogste onderscheiding. Myrthe volgde masterclasses bij o.a. Leonidas Kavakos en Maxim Vengerov.

Al op jonge leeftijd behaalde zij eerste prijzen op verscheidene concoursen, zoals het IPMC, het Prinses Christina Concours en het Charles Hennen Concours. In 2006 behaalde zij de finale van het Canetti International Violin Competition in Versailles.
Zij speelde in kamermuziekfestivals door heel Europa, samen met o.a. Rian de Waal, Godfried Hoogeveen, Francien Schatborn, Rainer Moog, Vadim Tsibulevski, France Springuel, Christiaan Bor en Staffan Scheja. Zij speelde recitals in binnen- en buitenland, in 2006 gaf zij een recital in de Brahms-Saal van de Wiener Musikverein. In 2007 soleerde zij in de Schotse Fantasie van Bruch in o.a. Antwerpen en de Doelen in Rotterdam. In maart 2008 gaf zij een recital in het festival d’Aix en Provence. Myrthe bespeelt een Pacharel uit 1849, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.


Concerten in 2007 tot en met 2023 van Myrthe Helder