Musici

Peter Leung

Choreograaf en regisseur Peter Leung is opgeleid als danser aan The Royal Ballet School. In zijn carrière als danser was hij lid van het Bayerische Staatsballett Munich, Het Nationale Ballet en het moderne dansgezelschap Le Ballet de l’Opéra de Lyon. 

 Zijn eerste choreografie opdracht was voor Het Nationale Ballet in 2009. Vele stukken volgden, voor het podium maar ook op specifieke locaties daarbuiten. Door zijn openheid en innovatieve aanpak als Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet maakte hij het eerste Virtual Reality Ballet (Volkskrant: ‘sleutelmoment in de dansgeschiedenis…’) te maken en het prestigieuze Patrons Gala van Nationale Opera en Ballet te regisseren. Hij is de vaste choreograaf van de IJ-Salon, daar regisseerde hij de Johannes Passion (J.S. Bach) en het Stabat Mater van (G. B. Pergolesi) voor zowel dansers en zangers. 

Peter is artistiek directeur van Stichting House of Makers. Met deze organisatie maakt, faciliteert en produceert hij nieuwe interdisciplinaire voorstellingen met doel een breed publiek te bereiken door de inzichten, perspectieven en netwerken in te zetten van alle disciplines. 

In 2021 zal hij een stuk maken voor het New English Ballet Theatre. Dat zal o.a. worden uitgevoerd in het Linbury Theater (ROH). Daarnaast regisseert hij Dido and Aeneas (H. Purcell) bij Stichting Music Stages. Hij maakt een nieuw werk voor de Elmhurst Ballet School, creëert de nieuwe muziektheaterproductie La Petite Poucette voor de Luxembourg Philharmonic. De première van zijn choreografie voor Ballet Black zal begin dit jaar plaatsvinden in Londen.