Musici

Raoul Steffani

De Nederlandse bariton Raoul Steffani heeft zich ontwikkeld tot een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij viel de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen: zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Eerder won hij de Elisabeth Evertsprijs, een tweejaarlijkse prijs voor een jong, Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau. Daarnaast ontving hij meerdere beurzen van de VandenEnde Foundation.

Hij studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Xenia Meijer aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Hij wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Thomas Hampson, Christa Ludwig, Elly Ameling, Nelly Miricioiu en Marjana Lipovšek. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy, waar hij debuteerde als Guglielmo (Così fan tutte).

Raoul heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. In die hoedanigheid werkt hij regelmatig samen met de Duitse liedspecialist Gerold Huber, met wie hij het najaar van 2018 zijn debuut-cd "Deep in a dream" gewijd aan Schumann, Grieg, Sibelius en Berg bij Challenge Records International uitbracht. Daarnaast geeft hij recitals met Daan Boertien en Lucas en Arthur Jussen.

Zijn operarollen omvatten zowel Eisenstein als Falke (Die Fledermaus), Papageno (Die Zauberföte), Guglielmo (Così fan tutte) and Aeneas (Dido and Aeneas). Daarnaast is hij een veelgevraagd solist in de grote oratoria, zoals Matthäus Passion en Johannes Passion van J.S. Bach, W.A. Mozarts Requiem, Brahms' Ein deutsches Requiem, Oratorio de Noël van Saint-Saëns, Messiah van Händel en Carmina Burana van Orff.

Hij werkte met dirigenten als Vladimir Jurowsky, David Zinman, Sir Mark Elder, Sigiswald Kuijken, Ed Spanjaard, Jos van Veldhoven, Anthony Hermus en Enrico Delamboye. Hij was te gast bij o.a. het Concertgebouw Kamerorkest, Radio Filharmonisch Orkest, philharmonie zuidnederland en het Orkest van het Oosten.

www.raoulsteffani.com