Musici

Renate Arends

De Nederlandse sopraan Renate Arends is regelmatig te beluisteren op de Nederlandse en buitenlandse concert -en operapodia. Als concertzangeres heeft zij ruimschoots haar sporen verdiend en was zij te beluisteren in repertoire dat zich uitstrekt tussen stijlperiodes van de vroege barok tot het hedendaagse muziek repertoire.

Recentelijk maakte zij een opname van Ein Deutches Requiem met het Residentie Orkest (Voor  Challenge Records) o.l.v. Jan-Willem de Vriend. Voor Mezzo tv nam zij met het Concertgebouw Orkest o.l.v. Iván Fischer de sopraan aria's uit de Matthäus Passion op. Met het Orkest van de Achttiende Eeuw werkte zij o.l.v. Marcus Creed waar zij sopraansolo’s in Die Schöpfung van Joseph Haydn zong . Zij had het genoegen te mogen werken met dirigenten als Yannick Nézet-Séguin, Edo de Waard, Marc Albrecht , Paul McCreesh en Ingo Metzmacher.

Bij gerenommeerde operahuizen zoals De Nationale Opera ( o.a Frasquita/Carmen, Gianetta/L’elisir d’amore) Opera de Lyon( Messia/ La Veuve Joyeuse) Opera de Nice ( Erste Dame/Die Zauberflöte) Opera de Toulon ( Therèse/Les Mammelles de Tiresias), Scottish Opera ( Elisetta/Il Matrimonio Segreto) en Theater an der Wien ( Virtù/L’incoronazione di Poppea) zong zij verschillende opera rollen. Operaregisseurs als Robert Carsen en Peter Konwitschny wisten haar zeer te inspireren.

Ook het liedrepertoire neemt een geliefde plaats in voor Renate Arends. Zij gaf recitals met Roger Vignoles en Paolo Giaccometti in De Doelen te Rotterdam.


Concerten in 2011 tot en met 2018 van Renate Arends