Musici

Sebastiaan Kemner

Sebastiaan Kemner (1990) studeert bij Pierre Volders, Remko de Jager en Jörgen van Rijen aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. In 2012 sloot hij daar al zijn bachelorstudie af met de hoogste onderscheiding. Sinds september 2012 maakt Sebastiaan ook onderdeel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie van het Berliner Philharmoniker. 

Sebastiaan heeft diverse masterclasses gevolgd bij o.a. Joseph Alessi, Michel Becquet, Jonas Bylund, Ivan Meijlemans, David Bruchez, Ben van Dijk, Stefan Schulz, Brandt Attema, Daniel Lassalle, Stéphane Labeyrie, Hendrik-Jan Renes, Bart van Lier en Jiggs Wigham.

Daarnaast heeft hij verschillende prijzen behaald, waaronder op het Prinses Christina Concours en op het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Op dit laatste concours werd hij in 2010 in de finale door een internationale jury gekozen tot Jong Muziektalent van het jaar.

In 2013 won Sebastiaan de Aeolus International Wind Competition in Düsseldorf, één van de belangrijkste concoursen voor het instrument. Tijdens het International Trombone Festival in New York in 2014 won hij zowel een eerste prijs met het Thein Brothers Trombonekwartet als in de individuele Frank Smith Tenor Trombone Competition.

Sebastiaan is regelmatig te zien als solist in recitals op alle grote podia in Nederland en met orkesten uit binnen- en buitenland.

In 2012 is hij aangetreden als nieuwste lid van het New Trombone Collective, een ondernemend en vernieuwend ensemble dat onder andere elke twee jaar het European Trombone Festival ‘Slide Factory’ organiseert.

Als remplaçant speelt Sebastiaan vaak in professionele ensembles en orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Berliner Philharmoniker, het WDR Sinfonieorchester Köln, het Malaysian Philharmonic Orchestra, het Radio Philharmonisch Orkest, de Philharmonie Zuid-Nederland, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, Ensemble 7090 en het Brass Ensemble of the Berlin Philharmonic.