Media

Geliefde en vertrouwde plekken

Zuiderkerk

Het is een sport voor ons om ieder jaar weer nieuwe plekken te ontdekken in de stad om een concert te geven. Maar teruggaan naar mooie en vertrouwde plekken doen wij net zo graag, zo programmeren wij al sinds 2014 in de Duif en sinds 2011 in de Zuiderkerk. 

Op zaterdag 13 augustus speelt pianist Camiel Boomsma in de Duif. Met zijn programma neemt hij je mee op een muzikale reis aan de hand van drie van zijn absoluut favoriete stukken geschreven door drie grootmeesters: Bach, Haydn en Schubert. 

De première van Duets of Love, Lust, Sorrow and Laughter is op dinsdag 16 augustus in de Duif. Laat je meevoeren door spetterende duetten, de mooiste opera-aria's en meeslepende liederen. Mezzosopraan Fee Suzanne de Ruiter en sopraan Anne van Amerongen zingen al sinds hun vroege tienerjaren samen.

Na een turbulente tweede lockdown besloot pianist Floris Kappeyne op pelgrimstocht te gaan van Amsterdam naar een opnamestudio in Osnabrück. Deze wandeltocht bracht hem de inspiratie om een volledig geïmproviseerd soloalbum te maken. Hij zal tijdens het concert in de Duif net zoals op zijn soloalbum volledig geïmproviseerde muziek spelen. Met zachte, meditatieve klanken probeert Floris een weergave van het moment te creëren.

In de Zuiderkerk staat op donderdag 18 augustus Dafa geprogrammeerd. Een concert waarbij stilzitten moeilijk zal zijn! Dit drietal brengt hun verschillende achtergronden bij elkaar en zorgt voor intieme harmonieën, pittige ritmes en intrigerende melodieën. Het trio bestaat uit Syrische klarinettist Ghaeth Almaghoot, Macause-Hongkongse pianiste Siu Tin Chi en Spaans/Luxemburgse percussionist Erik Larrea.

Op de laatste dag van ons festival, zondag 21 augustus, staat Hawijch Elders, één van Nederlands jongste aanstormende talenten, in de Zuiderkerk. Hawijch speelt een recital met hoogtepunten uit het repertoire voor viool solo. De Chaconne van Bach wordt gecombineerd met virtuoze romantische werken van de violist componisten Paganini en Wieniawski. Deze worden verrassend en avontuurlijk afgewisseld met delen uit Beethoven’s sonate nr. 10 en Szymanowski’s Mythen begeleidt op piano door Sander Sittig. 

meer media

Seminar: "Show me the money"

07-09-2022 10:42

lees meer

Nikola Meeuwsen is de nieuwe Artist in Residence

19-08-2022 19:13

lees meer

De 25e editie van het Grachtenfestival is begonnen!

13-08-2022 14:38

lees meer

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer