Media

Win een Buurtconcert!

Win een Buurtconcert!
Gideon Tazelaar Trio © Melle Meivogel


Alle Amsterdamse buurten maken kans een concert in de eigen buurt te winnen tijdens het festival. Directeur Marie-Luce Bree: “Het Grachtenfestival organiseert al jaren met veel plezier concerten in, door en voor de hele stad. Al enige jaren roepen we Amsterdammers op om hun buurten op te geven, ik hoop dat we ook dit jaar weer overdonderd worden door het grote aantal reacties. Dankzij financiers zoals het VSBfonds en bijdragen vanuit de stadsdelen, kunnen we dit initiatief ook dit jaar voortzetten. Dus kom maar op met je motivatie!”  

Buurtinitiatieven  
Dit jaar is de oproep gericht aan buurtbewoners. De afgelopen jaren zijn niet makkelijk geweest. Een coronapandemie, oorlog in Europa en een energiecrisis. Veel mensen maken zich zorgen om de gezondheid van hun geliefden en die van de planeet. Als er iets is dat troost kan bieden, het humeur kan opvrolijken en de sfeer kan doen veranderen dan is het wel muziek! Er gaat niets boven samen livemuziek beleven, helemaal als dat in de buitenlucht kan, in een van de vele prachtige buurten die Amsterdam rijk is. Mensen verenigen met muziek, dat is precies waar het festival voor staat. Ben je ook toe aan een warme zomer? We nodigen je uit om jouw buurt op te geven voor een gratis buurtconcert gedurende het festival komende zomer. 
  
Kant-en-klaar concert  
Wie in aanmerking wil komen voor een gratis buurtconcert, kan zich opgeven bij de organisatie van het festival. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Wij programmeren jazz en klassieke muziek uit alle werelddelen, met musici van alle Nederlandse conservatoria (of net-afgestudeerden). Het concert zal plaats vinden tijdens het Grachtenfestival van 2023, van 11 t/m 20 augustus door heel Amsterdam.  

Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, in een kerk, kantine of plantsoen in de wijk. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur en kennen geen pauze. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de techniek, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.  

Aanmelden met een pakkende motivatie en suggestie van een geschikte locatie + foto kan tot 20 januari 2023 via: info@grachtenfestival.nl 

meer media

Avond van de Genomineerden 2023

Avond van de Genomineerden 2023

12-01-2023 11:01

lees meer
Grachtenfestival Conservatorium Concours finale 2023

Grachtenfestival Conservatorium Concours finale 2023

10-01-2023 15:46

lees meer
Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2023

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2023

10-01-2023 15:40

lees meer
Seminar:

Seminar: "Show me the money"

07-09-2022 10:42

lees meer