Media

56.000 bezoekers bij Grachtenfestival 2017 

De twintigste verjaardag van het Grachtenfestival werd met zo'n 56.000 bezoekers gevierd dit jaar. Uit binnen- en buitenland werden de 250 concerten met veel belangstelling bijgewoond, verspreid over zo'n 90 locaties in én buiten Amsterdam. Niet eerder waren er zoveel concerten uitverkocht als bij voorgaande edities. De organisatie is daarom ook zeer trots over wat de afgelopen 10 dagen door alle musici, crew en partners is gepresteerd.

Het thema van dit jaar 'In Stijl', is op alle mogelijk manieren vervlochten door de programmering. Nieuwe composities zoals 'Poem: History of Peoples' door pianist en componist Daahoud Salim en 'We Cannot Sleep' door componist en regisseur Luke Deane konden rekenen op  succesvolle premières. De grote diversiteit in de programmering met klassieke muziek, jazz en wereldmuziek bracht bezoekers van Zaandam naar Zuidoost, en van Forteileind Pampus tot een bubbel in het Rembrandtpark.

Sophiko Simsive blikt terug op een zeer geslaagd 'residency', de Georgische pianiste won vorig jaar de GrachtenfestivalPrijs en kreeg voor dit festival 'carte blanche' van de organisatie. Sophiko toonde haar veelzijdigheid met onder meer een solorecital in de Hermitage, een op-en-top Georgisch concert met het koor Tvaltai en samen met jong klaviertalent Aidan Mikdad in de serie 'Meesterlijk!' werden de bezoekers op pianomuziek van het hoogste niveau getrakteerd. Tijdens het Prinsengrachtconcert verzorgde zij het eerste deel van het programma.

Woensdagavond 16 augustus werd voor de elfde keer de GrachtenfestivalPrijs uitgereikt. Celliste Ella van Poucke won de prijs, maar moest helaas door ziekte verstek laten gaan. Leana Furmann ontving voor haar de prijs uit handen van Biëlla Luttmer, voorzitter van een jury bestaande uit klassiekemuziekjournalisten. Sophiko Simsive nam voor haar de muzikale honneurs waar.

De organisatie kijkt uit naar de 20e editie van het festival, dat plaatvindt van 10 tot en met 19 augustus 2018.

meer media

Verkoop Grachtenfestival 2022 van start!

23-06-2022 13:28

lees meer

Wij zoeken een nieuwe collega: Assistent kaartverkoop (0.5/0.8 FTE)

09-06-2022 14:18

lees meer

Eerste jubileumconcert in de verkoop!

25-05-2022 10:52

lees meer

Succesvolle oproep Buurtconcerten!

22-04-2022 14:20

lees meer