Media

Tex Gunning nieuwe voorzitter Stichting GrachtenfestivalTex Gunning, CEO van LeasePlan Corporation N.V is de nieuwe voorzitter van de Stichting Grachtenfestival. Tex Gunning volgt Karel Vuursteen op, die voorzitter was sinds 2010. Daarmee heeft Karel Vuursteen de maximaal toegestane twee termijnen vol gemaakt. Tex Gunning heeft het voorzitterschap afgelopen maand overgenomen. Hij is voor een termijn van vier jaar benoemd.

Tex Gunning is CEO bij LeasePlan. Gedurende de eerste 25 jaar van zijn carrière werkte hij bij Unilever, waarvan de meeste jaren in Azië. Daarna heeft hij in Nederland diverse management functies vervuld. Zo was hij lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en CEO bij Vedior en TNT.

Op de vraag waarom hij de rol heeft geaccepteerd als voorzitter van het festival antwoordt Tex: "Het Grachtenfestival is een enorm geschenk voor de duizenden bezoekers, de honderden artiesten en de geweldige stad Amsterdam. Dit festival verdient de steun van ons allen. Ik moedig dan ook iedereen aan ambassadeur te worden van het Grachtenfestival en hoop u allen daar te zien." Naast het Grachtenfestival ondersteunt Tex Het Concertgebouw Fonds, Holland Festival en Het Nationale Ballet.

Het bestuur van de Stichting Grachtenfestival bestaat verder uit Erik Gerritsen (penningmeester), Gina Dumfries, Job van Dooren en Ciel Stevens - Meewis.

meer media

Verkoop Grachtenfestival 2022 van start!

23-06-2022 13:28

lees meer

Wij zoeken een nieuwe collega: Assistent kaartverkoop (0.5/0.8 FTE)

09-06-2022 14:18

lees meer

Eerste jubileumconcert in de verkoop!

25-05-2022 10:52

lees meer

Succesvolle oproep Buurtconcerten!

22-04-2022 14:20

lees meer